Hoeveel amandelen per dag eten om af te vallen? bloggen

Amandelen zijn ongetwijfeld een van de gezondste plantaardige eiwitten die er zijn, omdat ze je lichaam een ​​scala aan gezondheidsvoordelen bieden. Ze kunnen u helpen de bloeddruk te verlagen, u een voller gevoel te geven, bevatten veel vezels en vormen een uitstekend tussendoortje.

Een andere reden om te overwegen om amandelen aan je dieet toe te voegen, is dat ze je kunnen helpen om af te vallen. Het toevoegen van amandelen aan een ongezond voedingspatroon kan echter tot tegenstrijdige resultaten leiden.

Het hele dieet is essentieel wanneer u probeert uw gewicht te verliezen of te beheersen. Aangezien amandelen echter veel calorieën bevatten, is het noodzakelijk om niet te ver te gaan wanneer u ze in uw dieet opneemt.

Dus, hoeveel amandelen zijn goed voor gewichtsverlies? Wat zijn hun extra voordelen? Ontdek hier alles over!

De voordelen van amandelen voor gewichtsverlies

Hieronder staan ​​enkele evidence-based voordelen van amandelen voor gewichtsverlies:

Lees meer: ​​Amandelen – Voordelen, voedingswaarde en recepten

Reguleert de bloedsuikerspiegel

EEN studeert suggereert dat het toevoegen van amandelen aan een uitgebalanceerd dieet kan helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en insulineresistentie bij mensen met diabetes type 2.

Bovendien kan het gunstige effect van amandelen op insulineresistentie, insulinegevoeligheid of insulinespiegels het risico op gewichtstoename geassocieerd met diabetes helpen verminderen.

Mensen met diabetes type 2 hebben waarschijnlijk ook een laag magnesiumgehalte. Magnesiumtekort maakt het moeilijk om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en veroorzaakt insulineresistentie, wat kan leiden tot gewichtstoename.

Hoewel niet iedereen met een laag magnesiumgehalte aankomt, studeert hebben ontdekt dat mensen met overgewicht en obesitas baat hebben bij voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, zoals amandelen.

Een ons of 20-23 hele amandelen bevat 80 mg of ongeveer 19-20% van de aanbevolen dagelijkse magnesiuminname. Daarom kunnen amandelen helpen uw magnesiumgehalte te verbeteren en uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden om het risico op mogelijke gewichtstoename te verminderen.

Verhoog de verzadiging

De hoge niveaus van gezonde vetten, eiwitten en vezels in amandelen stimuleren gewichtsverlies door de verzadiging te vergroten. De vezel absorbeert water en zwelt op in de maag en darmen, bevordert het gevoel van volheid en remt de eetlust.

Tegelijkertijd verminderen de eiwitten en gezonde vetten van amandelen ook je honger omdat ze langzaam door je lichaam worden verteerd. Het sluit de wens uit om de hele dag door snacks te hebben. Hoe minder je kauwt, hoe minder je aankomt.

Naarmate de prevalentie van obesitas toeneemt, is het toevoegen van snacks halverwege de maaltijd die verzadiging bevorderen een intelligente voedingsstrategie voor caloriebeheersing.

Recent studeert stelt dat het consumeren van amandelen als tussendoortje in de ochtend, in tegenstelling tot crackers of water, een lagere hongerdrift veroorzaakt. Deze hogere verzadiging van amandelen kan het verlangen naar calorierijk, vetrijk voedsel onderdrukken.

Verbetert het metabolisme

Als je de amandelen eenmaal hebt geweekt, komt de schil er gemakkelijk af en komen de voedingsstoffen efficiënter vrij. Bovendien geven geweekte amandelen het enzym lipase vrij, dat de stofwisseling verbetert en gunstig is voor de vetvertering.

Het vetverterende enzym lipase is pas beschikbaar als de amandelen zijn ontkiemd. Door rauwe amandelen ongeveer 8-12 uur te laten weken, gaan ze ontkiemen. Amandelen groeien echter niet zoals taugé. In plaats daarvan zwellen ze een beetje op, waardoor ze zachter worden om op te kauwen en gemakkelijker te verteren.

De HealthifyMe-notitie

Amandelen zijn rijk aan eiwitten, vezels en gezonde onverzadigde vetten. Ze werken samen om u een verzadigd gevoel te geven en overeten te voorkomen, waardoor uw algehele calorie-inname wordt verlaagd. U moet echter een uitgebalanceerd dieet volgen en matige lichaamsbeweging aan uw regime toevoegen. Wanneer u minder calorieën binnenkrijgt dan u verbrandt, zal er waarschijnlijk gewichtsverlies optreden.

Hoeveel amandelen moet je eten om af te vallen?

Voordat u begint met het kauwen op een kom amandelen als tussendoortje, moet u er rekening mee houden dat u alleen voordelen zult behalen, zoals gewichtsverlies, wanneer u ze consumeert als onderdeel van een caloriebeperkt dieet.

Het vervangen van koolhydraatrijke snacks door amandelen kan de caloriebalans bevorderen. Hierdoor ondersteunt het een gezonde gewichtsbeheersing. Daarom zijn uw eetgewoonten en gedragingen het belangrijkst.

U moet een goede portie of een gezonde portie amandelen consumeren binnen uw dagelijkse caloriebehoefte. Het kan echter van persoon tot persoon verschillen.

Een studeert toont aan dat het dagelijks consumeren van 1,5 ounce of ongeveer 30-35 g amandelen het lipidenprofiel verbeterde en de centrale adipositas (buikvet) verminderde. Dit is iets meer dan de huidige dagelijkse aanbeveling van een portie van 1 ons.

Nog een proefperiode van 24 weken studeert zegt dat een caloriearm dieet verrijkt met 84 g amandelen per dag effectief het lichaamsgewicht verminderde bij volwassenen met overgewicht en obesitas. Het is echter niet altijd geschikt om zoveel amandelen te consumeren.

De lucht zuiveren … Hoeveel amandelen kan men dagelijks eten?

Deze bevindingen tonen aan dat verschillende mensen verschillende portiegroottes nodig kunnen hebben, afhankelijk van hun behoeften en andere factoren. Het eten van ongeveer 30 g amandelen per dag is een uitstekende plek om te beginnen.

Het wordt ook aanbevolen om met een voedingsdeskundige te praten om de twijfel weg te nemen en het individuele verschil in portiegrootte te begrijpen, dat geschikt is voor uw doel voor gewichtsverlies, calorielimiet en andere voorkeuren.

Als u diabetes of pre-diabetes heeft, is een abonnement op HealthifyPro 2.0 een slimme optie, want als het gaat om gewichtsverlies, is personalisatie de sleutel. Omdat niet één sleutel voor iedereen geschikt is, werken diëten op dezelfde manier.

PRO wordt geleverd met een continue glucosemonitor, die een compleet beeld van uw glucosewaarden weergeeft. Bovendien geeft de CGM real-time inzicht in hoe voeding, fysieke activiteit, medicatie en andere factoren uw glucosewaarden beïnvloeden.

Met de HealthifyPro CGM kunt u bijvoorbeeld de trends in uw bloedglucosewaarden kennen na het eten van een handvol amandelen.

Als er ongewenste pieken in de bloedsuikerspiegel optreden, stuurt de CGM sms-waarschuwingen naar uw gezondheidscoach. Ze zullen uw portie amandelen aanpassen aan uw bloedglucoserespons met geregistreerde gegevens.

Manieren om amandelen te eten om af te vallen

Er is geen beste tijd om amandelen te eten om af te vallen. Je kunt op elk moment van de dag genieten van amandelen. De meeste voedingsdeskundigen stellen echter voor om amandelen als tussendoortje te eten, zoals een tussendoortje halverwege de ochtend of halverwege de middag. Het helpt om de hunkering tussen ontbijt en lunch onder controle te houden.

Hier zijn enkele beste manieren om amandelen te eten om af te vallen:

Smoothies of shakes

Als je denkt dat de ochtend de beste tijd is om amandelen te eten om af te vallen, probeer dan gehakte amandelen toe te voegen aan smoothies en shakes. Daarnaast kan het toevoegen van amandelpoeder de voedingswaarde van je ochtenddrankje verbeteren.

Hele Amandelen

Je kunt een handvol rauwe, geweekte of geroosterde hele amandelen eten. Houd de amandelschil aan, want deze bevat vezels en houdt je lang vol.

Amandelmelk

Plantaardige amandelmelk is een uitstekend caloriearm alternatief voor melk op basis van zuivel, vooral voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie. Je kunt thuis amandelmelk extraheren door rauwe amandelen te weken, malen en persen.

De Healthify PRO-TIP

Als u commerciële versies koopt, controleer dan het etiket om de hoeveelheid toegevoegde suiker te weten. Of ga voor ongezoete amandelmelk.

Risico’s van overconsumptie van amandelen

Amandelconsumptie met mate vertoont geen bijwerkingen. Hier zijn echter enkele bijwerkingen van het eten van teveel amandelen:

Interfereren met medicijnen

Amandelen bevatten veel mangaan. Daarom zal het consumeren van te veel amandelen ervoor zorgen dat je lichaam overmatig mangaan absorbeert. Als gevolg hiervan saboteert het het mechanisme van de medicijnen die u mogelijk gebruikt.

Spijsverteringsproblemen

Omdat amandelen grotere hoeveelheden vezels bevatten, veroorzaakt overconsumptie constipatie, buikpijn, een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Deze problemen met de spijsvertering kunnen direct na consumptie of enkele uren later optreden. Probeer in dergelijke gevallen probiotica te nemen of veel water te drinken.

Overdosis vitamine E

Een overdosis vitamine E door alleen amandelen te eten is hoogst onwaarschijnlijk. Te veel amandelen eten terwijl je andere vitamine E-rijke voedingsmiddelen consumeert, kan echter problemen veroorzaken.

allergieën

Amandine, een eiwit in amandelen, is een veel voorkomend allergeen. Het kan zwelling van de tong, mond en lippen, een jeukende mond of een krassende keel veroorzaken. Als u andere notenallergieën heeft, wees dan voorzichtig bij het eten van amandelen.

Conclusie

Het hongerbestrijdende eiwit, superverzadigende vezels en gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten in amandelen helpen bij het creëren en behouden van een calorietekort.

De sleutel tot succesvol gewichtsverlies is immers minder calorieën consumeren dan je lichaam verbrandt. Daarom is het het beste om de aanbevolen portie van 1 ounce of ongeveer 20-23 hele amandelen te volgen om gewichtsverlies te bevorderen.

Sommige mensen vinden het gemakkelijker om geweekte amandelen te verteren, of je kunt geschaafde amandelen toevoegen aan je salades en desserts om ze meer te vullen. Vergeet niet dat alles gunstig is als het met mate wordt ingenomen.

Dus als je hulp nodig hebt met hoeveel amandelen je moet eten, praat dan met een voedingsdeskundige van HealthifyMe. Het team kan u helpen de juiste portiegrootte voor uw behoeften te vinden.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

V. Zijn geweekte amandelen goed voor gewichtsverlies?

A. Ja, geweekte amandelen zijn goed voor gewichtsverlies. Het weken van amandelen verbetert de opname van voedingsstoffen en geeft een enzym vrij dat lipase wordt genoemd. Als gevolg hiervan verbetert het de stofwisseling en breekt het de vetten in het voedsel af. Het eten van geweekte amandelen op een lege maag houdt vol een goed energieniveau gedurende de dag. Het houdt ook de hunkering naar ongezonde snacks op afstand. Bovendien zijn geweekte amandelen gemakkelijker te kauwen en te verteren dan geroosterde of rauwe amandelen.

V. Is amandelmelk goed voor gewichtsverlies?

A. Amandelmelk bevat 50% minder calorieën dan koemelk. Daarom is het een ideale drank om af te vallen. Daarnaast is Amandelmelk perfect voor een veganistisch dieet en mensen met een lactose-intolerantie. Een kopje ongezoete amandelmelk heeft bijvoorbeeld slechts 39-40 calorieën. Aan de andere kant heeft magere melk van dezelfde hoeveelheid ongeveer 91 calorieën.

V. Is amandelboter goed voor gewichtsverlies?

A. Twee eetlepels amandelboter levert 7 gram eiwit, 1,5 gram vezels en 16 gram gezonde onverzadigde vetten. Amandelboter is dus een voedzaam tussendoortje of aanvulling op een uitgebalanceerde maaltijd. Het bevat echter ook veel calorieën. Daarom kan het eten van meer dan twee eetlepels amandelboter per dag het moeilijker maken om af te vallen.

V. Is koffie met amandelmelk goed voor gewichtsverlies?

A. Ja, koffie met amandelmelk is goed om af te vallen. Ook bevat het veel minder calorieën dan gewone koemelk. Daarom helpt het vervangen van uw dagelijkse porties melk door amandelmelk uw algehele calorie-inname te verminderen. Amandelmelk is ook rijk aan vezels en eiwitten, die essentieel zijn voor gewichtsverlies.

De ondersteunende bronnen

1. Gulati S, Misra A, Pandey RM. Effect van amandelsuppletie op glycemie en cardiovasculaire risicofactoren bij Aziatische Indianen in Noord-India met diabetes mellitus type 2: een onderzoek van 24 weken. Metab syndroom gerelateerde stoornis. 2017;15(2):98-105. doi: 10.1089/met.2016.0066

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5333560/

2. Cahill F, Shahidi M, Shea J, et al. Een hoge inname van magnesium via de voeding wordt in verband gebracht met een lage insulineresistentie bij de bevolking van Newfoundland. PLoS Een. 2013;8(3):e58278. doi:10.1371/journal.pone.0058278

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3589265/

3. Hollingworth S, Dalton M, Blundell JE, Finlayson G. Evaluatie van de invloed van rauwe amandelen op eetlustbeheersing: verzadiging, verzadiging, hedonisme en consumentenpercepties. Voedingsstoffen. 2019;11(9):2030. Gepubliceerd 30 augustus 2019. doi:10.3390/nu11092030

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769453/

4. Effecten van dagelijkse amandelconsumptie op cardiometabolisch risico en abdominale adipositas bij gezonde volwassenen met verhoogd LDL-cholesterol: oorspronkelijk gepubliceerd op 5 januari 2015

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.114.000993

5. Wien MA, Sabaté JM, Iklé DN, Cole SE, Kandeel FR. Amandelen versus complexe koolhydraten in een programma voor gewichtsvermindering [published correction appears in Int J Obes Relat Metab Disord. 2004 Mar;28(3):459], Int J Obes Relat Metab Disord. 2003;27(11):1365-1372. doi:10.1038/sj.ijo.0802411

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14574348/

Download de Healthifyme-app

Leave a Comment