Wat is een continue glucosemonitor? – HealthifyMe

Een continue glucosemeter, wat is dat? Hoe werkt het? Is het nodig om er een te krijgen? Moet je er op vertrouwen? Er zijn tientallen vragen die in je op kunnen komen als je het woord continue glucosemonitor hoort.

Een continue glucosemonitor is meer een fitnessmaatje dan een gizmo voor glucosemonitoring. De HealthifyPro De 2.0 wordt geleverd met een CGM (continue glucosemonitor), een slimme weegschaal, een diepere betrokkenheid bij uw coach, een calorie-, slaap- en watervolgsysteem en een metabolisch controlesysteem.

Alles wat u nodig heeft voor een gezondere en veiligere reis om af te vallen om uw metabolische gezondheid te beheersen, is nu toegankelijk met één klik op de knop. Een continue glucosemeter is een wearable die u op uw arm kunt dragen en een sensor berekent real-time glucosewaarden van uw lichaam.

Opnieuw rijzen er vele vragen. Wie zou een continue glucosemonitor moeten gebruiken? Wanneer moet u een continue glucosemonitor gebruiken, enzovoort, enzovoort? Dus laten we meteen beginnen om meer te weten te komen over de HealthifyPro CGM.

Wat meet een continue glucosemonitor?

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met dit apparaat uw bloedglucosewaarden meten. Op het moment dat u een CGM aan uw arm bevestigt, kunt u gedurende de dag de veranderingen in het glucosegehalte in uw bloed waarnemen. Vervolgens kunt u met behulp van geavanceerde AI en coachinterventies uw bloedglucosewaarden op elk moment van de dag controleren en beheren.

Daarom is een continue glucosemeter een handig hulpmiddel om uw bloedglucosewaarden moeiteloos te volgen. Aangedreven door AI, maakt de HealthifyPro continue glucosemonitor verbinding met uw mobiele telefoon, laptop of computer naar keuze. Op deze manier krijgt u de totale controle over uw reis van het gewichtsverlies in uw handen.

Als u een patiënt met hyperglykemie of hypoglykemie bent, kent u waarschijnlijk de moeite om uw bloedglucosewaarden zo nu en dan bij te houden. Het reguleren van de glucosespiegels binnen de gespecificeerde limieten is echter van het grootste belang. Een plotselinge stijging of daling van de bloedglucosespiegel is schadelijk voor de gezondheid.

Dergelijke aandoeningen kunnen leiden tot ernstige orgaanaandoeningen als ze onbehandeld of onopgemerkt blijven.

Voor wie is het bestemd?

Wat het gebruik van de continue glucosemeter betreft, het is voor iedereen en niet alleen als u diabetes heeft. Er is geen enkele beperkende factor zoals een bestaande gezondheidstoestand, leeftijd of geslacht.

Aangezien de bloedglucosewaarden echter intrinsiek verband houden met gewichtsschommelingen en verschillende levensstijlziekten, waaronder PCOS, hypertensie en diabetes, kunt u overschakelen naar een intelligente optie zoals HealthifyPro CGM.

Deze technologie en dit apparaat helpen u uw lichaam beter te begrijpen en hoe het reageert op glucosewaarden. We eten meestal voedsel dat lekker is of waarvan we dachten dat het gezond was.

Bepaalde voedselcombinaties die we eten, zoals een eenvoudig bord dal en rijst, zijn bijvoorbeeld geen volledige maaltijd. Het heeft een tekort aan vetten en vezels van goede kwaliteit. Een CGM kan u en uw coach onmiddellijk informeren over de invloed van deze voedselcombinatie op uw bloedglucosewaarden.

Als gevolg hiervan kan het toevoegen van een scheutje zelfgemaakte ghee en groene salades uw bloedglucosewaarden verbeteren. Daarom wordt het van cruciaal belang om een ​​kit mee te nemen die gemakkelijk te gebruiken is en effectief slimme resultaten oplevert.

Waarom moet u de bloedsuikerspiegel bijhouden?

Welnu, het bijhouden van uw bloedglucosewaarden heeft veel geweldige voordelen waar u op de lange termijn baat bij kunt hebben. Hier zijn enkele redenen waarom het bijhouden van glucose een belangrijke overweging is:

 • Om uw glucosewaarden te controleren: Het maakt niet uit of u diabetes heeft of niet, het is altijd beter om van tijd tot tijd uw glucosewaarden te controleren. Daarom helpt het gebruik van een continue glucosemonitor uw algehele gezondheidsstatistieken.
 • Effectief voor mensen die regelmatig insulinesupplementen gebruiken: Voor diabetes of jeugddiabetes gebruikt u mogelijk vaak insulinemedicatie of -injecties. In zo’n situatie is het verplicht om gedurende de dag constant uw bloedglucosewaarden te controleren. Overstappen op een CGM is dus een praktische stap.
 • Het helpt u te focussen op uw doel om af te vallen: zwaarlijvigheid is een van de belangrijkste oorzaken van diabetes type 2. Een toename van het vetgehalte vermindert of verlaagt het potentieel van het insuline-enzym en verandert de functionaliteit ervan. Daarom, als u bezig bent met afvallen, wilt u misschien de leiding nemen over uw bloedglucosewaarden. Daarom is het berekenen en reguleren van uw bloedglucosespiegel op verschillende belangrijke knooppunten een geweldige manier om snel af te vallen.
 • Houdt de risico’s in verband met hoge en lage insulinespiegels in de gaten: uw bloedsuikerspiegel kan vaak boven de drempelwaarde liggen of onder de minimumlimieten vallen. Maar hoe weet u of uw bloedglucosewaarden dalen of stijgen? Traditionele methoden zouden een eeuwigheid duren om de exacte resultaten te krijgen. Een HealthifyPro zou uw bloedglucosewaarden echter binnen enkele seconden zonder fouten verkrijgen.
 • Het is effectief om tekenen van diabetes op de lange termijn te voorkomen: als u uw glucoseregulatie onder controle krijgt, kunt u vrijelijk gezondere keuzes maken. Zo geeft een HealthifyPro continue glucosemeter u de vrijheid om uw reis om diabetes te bestrijden een beetje licht en gemakkelijk te maken. Bovendien kunt u met regelmatige trackingrapporten uw eetgewoonten en andere beheren.

Wat zijn de voordelen van Continue glucosemonitoring (CGM)?

Een continue glucosemonitor is altijd een betere en briljantere keuze dan traditionele methoden voor bloedsuikerdetectie.

Met ontwikkelingen in AI en technologie is het behouden van een goede gezondheid een gemakkelijkere taak geworden. Overweeg de voordelen van een CGM voordat u er een aanschaft!

Dynamische resultaten

U hoeft uw vinger niet tien keer te prikken om ook maar één druppel bloed te krijgen! U hoeft ook niet op uw resultaten te wachten en u hoeft zich geen zorgen te maken over het bezoeken van pathologielaboratoria na uw maaltijd of voor uw maaltijd.

Met een continue glucosemeter kunt u uw glucosewaarden op elk moment van de dag volgen zonder enige moeite. De verkregen resultaten zijn dynamisch en laten uw glucosespiegel zien wanneer u uzelf meet.

Nauwkeurige resultaten

Een continue glucosemeter meet uw bloedglucosewaarden gedurende de dag bij elke maaltijd die u eet en bij elke training die u doet. Omdat het uw glucosewaarden gedurende de dag meet, produceert het real-time resultaten.

Gedragsverandering

Een CGM biedt u keer op keer nauwkeurige resultaten. Daardoor weet je instinctief wat voor jou werkt en wat niet. Alles wat we doen, goed of fout, is een functie van onze gewoonten.

Een CGM helpt je om betere gewoontes aan te leren. Je weet bijvoorbeeld dat het simpelweg toevoegen van een gemengde groentesalade met moong dal khichdi en een portie raita beter werkt voor je glucosewaarden.

Gezonde gewoonten veranderen uiteindelijk je eet- en leefstijlgedrag en daardoor word je gezond op de HealthifyMe-manier.

eenvoudig te beheren

De HealthifyPro Continue Glucose Monitor heeft slechts een paar seconden nodig om aan uw arm te bevestigen en te beginnen met werken. Bevestig eenvoudig de sensor aan de CGM en bevestig de CGM aan uw arm.

Bedek het met een CGM-kussen dat in de set zit, en je bent klaar om te gaan. Verbind uw CGM met uw mobiele telefoon of computer en aan de slag!

Continu volgen helpt om snellere verandering in de loop van gewoonten te bereiken.

Het is merkbaar dat elke keer dat je je voortgangsrapporten krijgt, je de geest krijgt om harder te werken. Met een Pro-kit kunt u uw glucosewaarden gedurende de dag volgen en elke keer nauwkeurige resultaten krijgen.

Op deze manier kunt u bijhouden hoeveel calorieën u heeft verbrand en hoeveel u daarvan bij elke maaltijd zult eten. Een doorlopend trackingrapport is een gemakkelijke manier om elke keer weer gemotiveerd te blijven.

Begrijp uw reactie op individuele voedingsmiddelen

Onze bloedsuikerreacties op voedsel zijn zeer persoonlijk. Terwijl uw bloedsuikerspiegel kan stijgen van een koekje maar niet van een banaan, kan iemand anders anders reageren.

Bovendien worden onze glucosereacties ook beïnvloed door ons microbioom, genen, algehele fitheid, slaapstatus, stress en wat we de laatste tijd nog meer hebben gegeten.

Vanwege al deze factoren is het simpelweg aflezen van het koolhydraatgehalte op een etiket of het volgen van de glycemische index niet voldoende om ons te helpen het dieet en de levensstijl te vinden waarmee we een stabiele glucose kunnen behouden.

Vang metabole disfunctie vroeg op

We kunnen meer dan tien jaar beginnen met het ontwikkelen van insulineresistentie voordat het zichtbaar wordt in onze nuchtere bloedsuikertest bij de dokter. Een CGM kan ons helpen onze totale postprandiale bloedsuikerrespons te zien, waardoor we meer inzicht krijgen in hoe ons lichaam omgaat met een glucosebelasting.

En hoe eerder we metabolische stoornissen opmerken, hoe gemakkelijker het is om de ontwikkeling ervan te stoppen voordat het prediabetes of diabetes bereikt.

Volledig geautomatiseerd

U hoeft geen naalden in uw vingers of armen te steken en te spelen met die glucosemeters.

Plak je CGM op je arm en je bent klaar om je koolhydraten en suikers te verbranden! Een CGM werkt de hele dag in overeenstemming met uw lichaam en geeft u de resultaten dienovereenkomstig.

Hoe maak je het beste gebruik van een CGM?

Om optimaal gebruik te maken van CGM, moet u serieuze maatregelen nemen om uw gezondheidsstatistieken te behouden.

Je kunt niet de hele dag rommel eten en verwachten dat je CGM valse resultaten laat zien! Goed eten en regelmatig sporten zijn twee eenvoudige stappen om het meeste uit uw continue glucosemeter te halen.

Hoe kunt u een CGM krijgen?

Om een ​​HealthifyPro CGM te krijgen, moet u zich inschrijven bij Healthify. Zodra je jezelf hebt geregistreerd, kun je de Pro-versie en de schaalkit bestellen.

Deze volledig uitgeruste kit wordt geleverd met een CGM, een slimme weegschaal, een metabole paneltest bij u thuis, een venster voor continue interactie met uw coach en verschillende trackers zoals calorie-, slaap-, waterinname en Studio Fit-workouts.

Hoeveel kost een CGM?

Een CGM kan iets duurder zijn dan een generiek plan voor gewichtsverlies, omdat het technologie gebruikt om direct dynamische en nauwkeurige resultaten te leveren.

Aangedreven door AI-technologie, toont een continue glucosemonitor uw resultaten snel en geeft deze weer op uw telefoons en laptops. De nauwkeurigheid van de resultaten en de gepersonaliseerde ervaring bij elke meting zijn de prijs en hype waard.

Voors en tegens van het gebruik van een Continue glucosemonitor (CGM)

Voordelen van een continue glucosemonitor

 • Het is perfect voor mensen met diabetes type 1, omdat het helpt de bloedglucosewaarden gedurende de dag te controleren wanneer en wanneer dat nodig is.
 • Het biedt uitgebreidere resultaten dan traditionele methoden voor het testen van de bloedglucosewaarden.
 • Eenvoudig te beheren en uw voortgang elke dag bij te houden.
 • Toegang tot consistente en nauwkeurige gegevens over onze bloedsuikerspiegel kan ons helpen weloverwogen en gezonde voedings- en levensstijlkeuzes te maken om onze levensduur en ons welzijn te ondersteunen.

Nadelen van een continue glucosemeter

 • Voor velen niet betaalbaar omdat het bestaat uit delicate sensoren en ingebouwde AI-technologie. Dit apparaat kan dus voor sommige mensen een beetje duur zijn.
 • Een beetje ongemak tijdens het installeren in het begin. Het kan enige tijd duren voordat u begrijpt hoe u een CGM om uw arm bevestigt.
 • In het begin niet zo gemakkelijk te begrijpen, maar uiteindelijk zul je er vertrouwd mee raken.

Conclusie

Een CGM is een hulpmiddel dat u helpt te begrijpen hoe uw voeding en levensstijl u beïnvloeden. Daarom kunt u uw gezondheid op een specifieke manier aanpakken.

We kennen allemaal het belang van goede voeding en een gezonde levensstijl; wat we missen is dat we niet weten hoeveel we worden beïnvloed door ogenschijnlijk onschuldige voedselinname.

Een standaard Indiaas bord compleet met meergranen roti, paneer en salade is bijvoorbeeld perfect voor jou tijdens de lunch. Het kan echter zijn dat het niet werkt als u het om 16.00 uur consumeert en nooit uw bureau verlaat.

Een CGM registreert alle pieken die we ervaren door voeding en gebrek aan lichaamsbeweging. Het leven is onzeker en het beste wat we kunnen doen, is voor onszelf zorgen om er te zijn voor onze dierbaren. Neem daarom de leiding en bekijk gezondheid vanuit een ander perspectief met behulp van deze innovatieve tool.

Leave a Comment